Medicul pediatru Mihai Craiu trage un semnal de alarmă și spune că un condiment folosit des în perioada Crăciunului poate fi foarte periculos pentru sănătate și are efecte foarte grave asupra copiilor.
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Mihai Craiu spune că scorţişoara poate provoca urticarie, tulburări gastrointestinale severe sau chiar reacții anafilactice. Mai mult, pediatrul atrage atenţia şi asupra faptului că mamele nu ar trebui să consume acest condiment atunci când alăptează.
„Încep sărbătorile de iarnă și odată cu aceasta vom face multe lucruri care nu le facem în restul anului. De exemplu vom mânca sau vom bea produse foarte aromate.
Una din aromele tipice pentru acest sezon este scorțisoara. Vom mânca turtă dulce cu scorțișoară, plăcintă cu măr și scorțișoară sau vom bea vin fiert cu scorțișoară…
Și?
Pentru că mulți oameni vor primi, într-un timp scurt, scorțișoară, vor apărea și rare cazuri de efecte adverse legate de produsele ce conțin această aromă.
În preajma Crăciunului sunt descrise cazurile de urticarie, de tulburări gastrointestinale severe sau chiar reacții anafilactice produse de scorțișoară – https://www.medicalnewstoday.com/articles/313325#treatment
Unii copii mici pot fi afectați grav de scorțișoară, motiv pentru care ea nu ar trebui administrată la sugari (https://www.babygaga.com/cinnamon-harmful-babies/).
Și nu ar trebui să o folosească mamele care alăptează sugari foarte mici, deoarece aceasta se elimină, ca și alcoolul, cofeina, mercurul etc, prin laptele de mamă – https://www.healthline.com/…/breastfeeding-foods-to…”, a scris medicul Mihai Craiu pe pagina de Facebook.
Incep sărbătorile de iarnă și odată cu aceasta vom face multe lucruri care nu le facem în restul anului. De exemplu vom…
Posted by Spitalul Virtual pentru Copii on Sunday, December 6, 2020
Scorțișoara este, în general, considerată sigură pentru a o da bebelușului în cantități mici după ce împlinesc vârsta de 6 luni.